• Markt 28, 5975 AN Sevenum

Koninklijke Harmonie Unie Sevenum

Harmonie Unie bestaat uit drie orkesten, nl. de slagwerkgroep, het opleidingsorkest en het harmonieorkest. 

Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 50 actieve muzikanten die elke week met veel plezier oefenen aan verschillende muziekstukken van klassiek tot pop. De harmonie staat sinds 2022 onder leiding van Jules Hermkens.

Naast de optredens voor de Sevenumse gemeenschap op straat en in de kerk, besteedt de harmonie haar meeste tijd aan het gezellig samen muziek maken en het geven van concerten voor jong en oud. De Proms concerten zijn dan ook voor de hele harmonie een geweldig leuke uitdaging! Een veelvoud aan nummers zorgt voor een leuke afwisseling en de samenwerking met andere artiesten geeft een extra glans aan elk concert. Met de Proms concerten wil de harmonie laten horen en zien dat het ook voor een grote productie voor een uiteenlopend publiek haar hand niet omdraait!

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van de harmonie bestaat uit maar liefst 37 leden! Beginners en meer ervaren muzikanten spelen vooral bekende nummers die bij de jeugd goed in de smaak vallen, maar ook aan klassieke werken wordt zeker aandacht besteed. Ook dit orkest staat onder leiding van Jules Hermkens.

Het opleidingsorkest bestaat in 2023 alweer 32 jaar en met zoveel leden is het een uniek jeugdorkest in de regio, iets waar de harmonie erg trots op is! Net als de harmonie geeft ook het opleidingsorkest verschillende concerten door het jaar heen.

Slagwerkgroep

Vanuit het harmonieorkest is na enkele jaren weer een eigen slagwerkgroep ontstaan die zelfs versterking heeft gekregen van enkele leden die afkomstig zijn van de fanfare uit Kronenberg. Zij repeteren elke donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de grote zaal van De Wingerd. De slagwerkgroep staat onder leiding van harmonielid Lars Bruijnen.

Wilt u meer weten over de slagwerkgroep, de harmonie of het opleidingsorkest? Kijk dan eens op www.harmonieunie.nl of volg ons op Facebook of Instagram!

X